College stelt definitief ontwerp herinrichting Noordwest vast

Om de verkeersveiligheid te verbeteren en wateroverlast te verminderen, richten wij de Baafjeslaan, Van Merlenlaan, Wentholtlaan en De Wildtlaan opnieuw in. Het college stelde het definitief ontwerp op 16 juli vast. 

Dit deel van plan Noordwest krijgt een 30km/u inrichting en een duurzaam waterafvoersysteem. De werkzaamheden starten naar verwachting in februari 2025 en zijn eind 2025 afgerond. 

Duurzaam en bestaand karakter behouden

De herinrichting is nodig vanwege de slechte staat van de rijbanen, wateroverlast en een verouderd riool. Om het karakter van de wijk te behouden (Heilooër profiel), hergebruiken we de straatbakstenen. Gelijkwaardige kruisingen worden aangeduid met attentievlakken en verkeersplateaus. Het nieuwe ontwerp houdt rekening met klimaatverandering en voorziet in een nieuwe extra rioolbuis voor regenwater.

Bekijk de belangrijkste veranderingen op Noordwest herinrichting.

Klimaatbestendig

Wethouder Rob Opdam: “De herinrichting draagt bij aan een veilige, maar vooral ook duurzame omgeving. Door hergebruik van materialen en klimaatbewuste oplossingen, zoals het vasthouden, infiltreren en bergen van water, beperken we toekomstige wateroverlast en maken we Heiloo klimaatbestendig.”

Planning en proces

Het ontwerp is in samenspraak met bewoners, Fietsersbond en het Verkeerspanel tot stand gekomen. Met de goedkeuring van het definitieve ontwerp starten de voorbereidingen voor de uitvoering. De werkzaamheden beginnen in februari 2025 en zijn eind 2025 klaar. Bewoners krijgen bericht over alle werkzaamheden.